Ingrediente:
* 6 oua
* 6 linguri de faiana
* 6 linguri de zahar
* 1 lingura de cacaoa
* o lingura de praf de copt
* o cutie crema de ciocolata la alegere din comert (450 g)
* un plic crema de vanilie pentru prajituri care se prepara conform instruciunilor de pe plic
* 250 g biscuiti simpli
* o tableta ciocolata amaruie + 3 linguri de ulei
* o cana de cafea aromata
Preparare:
Se fac doua blaturi, unul simplu iar celalalt cu cacaoa.
Se separa trei oua, se bat albusurile spum ca pentru bezea, se adauga in ploaie zaharul, un strop de sare, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .In tava pregatita cu hartie de copt unsa si tapetata cu faina se pune aluatul si se da la cupotor 15-20 min.La fel se pregateste si blatul cu cacaoa si se coace in aceeasi tava.
Dupa ce s-au racit cele doua blaturi montam prajitura astfel:
1) Se pune blatul simplu + crema de ciocolata pe care am pregatit-o pentru a putea fi unsa mai usor apoi se pun biscuitii trecuti rapid prin cafea.Peste biscuiti se pune crema de vanilie preparata dupa cum am spus.Se aseaza blatul cu cacaoa, se insiropeaza cu restul de cafea ramas de la biscuiti.Se lasa sa traga 10-15 min timp in care ciocolata se rupe bucatele mici, se pun cele 3 linguri cu ulei si se topeste pe baie de aburi.Cu aceasta se glazureaza prajitura si se da la frigider pentru a se raci.Se taie cu un cutit subtire si se serveste.
Va doresc o primavara frumoasa!
* 6 oua
* 6 linguri de faiana
* 6 linguri de zahar
* 1 lingura de cacaoa
* o lingura de praf de copt
* o cutie crema de ciocolata la alegere din comert (450 g)
* un plic crema de vanilie pentru prajituri care se prepara conform instruciunilor de pe plic
* 250 g biscuiti simpli
* o tableta ciocolata amaruie + 3 linguri de ulei
* o cana de cafea aromata
Preparare:
Se fac doua blaturi, unul simplu iar celalalt cu cacaoa.
Se separa trei oua, se bat albusurile spum ca pentru bezea, se adauga in ploaie zaharul, un strop de sare, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .In tava pregatita cu hartie de copt unsa si tapetata cu faina se pune aluatul si se da la cupotor 15-20 min.La fel se pregateste si blatul cu cacaoa si se coace in aceeasi tava.
Dupa ce s-au racit cele doua blaturi montam prajitura astfel:
1) Se pune blatul simplu + crema de ciocolata pe care am pregatit-o pentru a putea fi unsa mai usor apoi se pun biscuitii trecuti rapid prin cafea.Peste biscuiti se pune crema de vanilie preparata dupa cum am spus.Se aseaza blatul cu cacaoa, se insiropeaza cu restul de cafea ramas de la biscuiti.Se lasa sa traga 10-15 min timp in care ciocolata se rupe bucatele mici, se pun cele 3 linguri cu ulei si se topeste pe baie de aburi.Cu aceasta se glazureaza prajitura si se da la frigider pentru a se raci.Se taie cu un cutit subtire si se serveste.
Va doresc o primavara frumoasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu