Mere suculente cu sultanine si cu frisca,rulate intr-o foaie de pandispan pufos cu gust de alune de padure.
Se obtin 6 portii.
Calorii/portie 388.
Preparare:20 minute.
Timp de copt:15 minute.
Ingrediente:
Pentru rulada:
* 3 oua de marime mijlocie
* 75g zahar tos
* 150g faina obisnuita
* 50g alunede padure macinate.
Pentru umplutura cu mere:
* 25g zahar
* 25g sultanine
* 1/4 lingurita nucsoara pisata
* 150 ml frisca batuta
* 1 lingurita zahar pudra
* 8 alune de padure taiate in jumatati.
Metoda:
1 Preincalziti cuptorul la semnul 6 sau 200 C.Ungeti si tapetati cu hartie pergament pentru copt o forma de tabla pentru rulada, cu dimensiuni 20 x 30 cm. Bateti ouale si 65g zahar tos la un loc pana s-au ingrosat.Cerneti faina deasupra, amestecati si incorporati alunele de padure macinate.Turnati in tava pregatita si inclinati-o astfel ca amestecul sa se intinda uniform.Coaceti timp de 8-10 minute pana ce aluatul a devenit elastic la atingere.
2 Rasturnati rulada, inlaturati hartia cu care ati tapetat si curatati marginile.Puneti o foaie de hartie pergament pentru copt pe un prosop de hartie, presarati restul de zahar tos si asezati rulada deasupra.Infasurati rulada pornind din latura mica,astfel ca hartia sa se ruleze in interior.Lasati sa se raceasca.
3 Puneti intr-o cratita marul, zaharul,sultaninele,nucsoara si apa suficienta ca sa le acopere.
Aduceti la temperatura de fierbere, acoperiti si lasati sa fiarba innabusit timp de 4-5 minute. Strecurati si puneti la o parte sucul de mar.
4 Desfasurati rulada, stropiti cu 2 linguri din sucul de mar pe care l-ati pastrat, intindeti deasupra doua treimi din frisca si puneti deasupra cu lingura umplutura de mar.
Rulati si asezati pe un platou, cu partea imbinata in jos .Presarati zahar pudra.Decorati cu frisca ramasa si cu alunele de padure.
Sfat:
Pentru a face economie de timp, coaceti rulada inainte.Pastrati-o neumpluta, intr-un loc racoros, timp de doua zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu